Ισπανία

Βαρκελώνη-Φιγκέρες Χιρόνα 2

6 Ημέρες

από 695€
Κάνε Κράτηση για 48 ώρες Δωρεάν

Wildlife

ΟΜΑΔΙΚΑ Αεροπορική Αναχώρηση: από Αθήνα , Θεσσαλονίκη

Περιγραφή Ταξιδιού

Η Βαρκελώνη είναι η πιο ζωντανή και ταυτόχρονα πιο ιδιαίτερη πόλη της Ισπανίας, με φλογερό ταμπεραμέντο και έντονη πολιτιστική παράδοση. Ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Καταλονίας αρκεί για να νοιώσει κανείς την ένταση και τον παλμό που χαρακτηρίζει αυτήν την περιοχή της Ισπανίας που κατάφερε να διατηρήσει ακέραιο ένα ύφος και μια ταυτότητα αυστηρά προσωπική.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με Vueling .

  • Διαμονή: Ξενοδοχείο 4*.

  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.

  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  • Ξεναγός: Ελληνόφωνες ξεναγήσεις.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α.

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

  • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

  • Δημοτικός φόρος, πληρωτέος επιτόπου στο ξενοδοχείο, € 4,90 το άτομο ανά διανυκτέρευση

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1 Aθήνα – Βαρκελώνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας, την Βαρκελώνη. Άφιξη και αναχώρηση απ’ ευθείας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη μέσω μιας πανοραμικής βόλτας με το λεωφορείο. Ξεκινάμε από το Montjuic και το Ολυμπιακό Στάδιο και κάνουμε μία στάση για να απολαύσουμε την καταπληκτική πανοραμική θέα επάνω στην πόλη, στο MNAC. Στην συνέχεια περνάμε από την Plaza España, την Gran Via και το διάσημο Passeig de Gracia με το Τετράγωνο της Διχόνοιας  όπου βρίσκεται και η Casa Batlló του Gaudi και λίγο πιο πάνω θα δούμε και την Casa Milá του ιδίου αρχιτέκτονα. Κατόπιν θα επισκεφτούμε το Park Güell του Gaudi, το τέλειο παράδειγμα αρμονίας φύσης και αρχιτεκτονικής, χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Μετά την επίσκεψη, συνεχίζουμε προς το Ολυμπιακό Λιμάνι και την Barceloneta όπου βρίσκεται το Port Vell η σημερινή μαρίνα των πολυτελή γιοτ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Απόγευμα ελεύθερο. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στην καρδιά της πόλης  άρα καθημερινά στον ελεύθερο χρόνο μας θα μπορούμε να την εξερευνήσουμε και να δούμε μέρη όπως η διάσημη Ramblas με την αγορά   των λουλουδιών της, τους υπαίθριους καλλιτέχνες και ζωγράφους με την αστείρευτη ζωντάνια ή το Mercado de la Boqueria, όπως επίσης και το Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης. Μπορούμε ακόμη το βράδυ να πάμε και στην διπλανή συνοικία Born όπου μέσα στα στενά της βρίσκονται καταπληκτικά μικρά εστιατόρια.

Ημέρα 2 Βαρκελώνη

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την σημερινή μας ξενάγηση. Σήμερα θα επισκεφτούμε δύο χαρακτηριστικά δείγματα του Καταλανικού Μοντερνισμού από τους δύο πιο κύριους εκφραστές του, μνημεία και τα δύο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεκινήσουμε πρώτα από το Hospital de la Santa creu i Sant Pau του Lluís Domènech i Montaner, το μεγαλύτερο συγκρότημα κτιρίων καταλανικού μοντερνισμού που μέχρι πριν λίγα χρόνια συνέχιζε να λειτουργεί ως νοσοκομείο και τώρα βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης με τα περισσότερα κτίρια να είναι ήδη ανακαινισμένα. Στην συνέχεια, περπατώντας, και μέσω της λεωφόρου του Gaudi, θα επισκεφτούμε το αριστούργημα του Gaudi, που βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή αλλά παράλληλα λειτουργεί και ως ναός και είναι και επισκέψιμος, την Sagrada Familia. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο απόγευμα.

Ημέρα 3 Βαρκελώνη (Φιγκέρες - Χιρόνα)

Πρωινό και ξεκινάμε για την γενέτειρα του μεγάλου καταλανού ζωγράφου το Figueres! Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή σχεδόν 2 ωρών διασχίζοντας δάση από πεύκα και λευκές φτάνουμε στο μουσείο θέατρο του εκκεντρικού ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Το πιο επισκέψιμο μουσείο στην Καταλονία και το τρίτο σε ολόκληρη την Ισπανία περιλαμβάνει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο! Σε ένα ονειρικό κτήριο θα θαυμάσουμε πίνακες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι τον θάνατό του! Βγαίνοντας από το μουσείο απολαύστε επίσης την μόνιμη έκθεση κοσμημάτων που αποτελείται από 37 μοναδικά κοσμήματα τα οποία σχεδίασε ο πολυτάλαντος ζωγράφος! Μετά από ένα καφέ στο ιστορικό κέντρο του Figueres αναχώρηση για την πόλη της Girona όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας με το μεγαλύτερο κλίτος γοτθικού ναού στον κόσμο! Επίσης θα περπατήσουμε στο εβραϊκό προάστιο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη όπου μένανε οι σεφαρδιτες, οι εβραίοι της Ισπανίας μέχρι το 1492! Η Girona με το ποτάμι της τον όναρ και τα πανέμορφα ζωγραφιστά σπιτάκια στις όχθες του ποταμού που θυμίζουν Φλωρεντία! Επιστροφή στη Βαρκελώνη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Φλαμένκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.

Ημέρα 4 Βαρκελώνη (ελεύθερη ημέρα - προαιρετική ξενάγηση Casa Mila & Museo Picasso)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μία προαιρετική περιπατητική ξενάγηση από την Γοτθική Συνοικία προς το Passeig de Gracia και την επίσκεψη στην Casa Milá του Gaudi. Κατόπιν με κατεύθυνση προς την Συνοικία Born θα επισκεφτούμε το Museo Picasso.
Για την πραγματοποίηση της προαιρετικής χρειάζεται συμμετοχή minimum 10 ατόμων και το κόστος είναι 30€ κατ’ άτομο + είσοδοι μουσείων.

Ημέρα 5 Βαρκελώνη (ελεύθερη μέρα)

Μια ελεύθερη ημέρα για απολαύσετε την πόλη με τους δικούς σας ρυθμούς.

Ημέρα 6 Βαρκελώνη – Αθήνα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
  • Για την αγορά των εισιτηρίων της Sagrada Familia & του Park Guell είναι απαραίτητη η δήλωση (βάσει διαθεσιμότητας) από την Ελλάδα. Η πληρωμή γίνεται επί τόπου στον συνοδό του Γραφείου.

Τιμοκατάλογος

Αναχώρηση από Αθήνα
Αναχώρηση Ξενοδοχείο Διατροφή Τιμή Φόροι Τελική Τιμή
23/12 Gotico//Ciutadella/ Evenia/Rossello 4* με πρωινό € 695 €145 €840 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
30/12 Gotico//Ciutadella/ Evenia/Rossello 4* με πρωινό € 795 €145 €940 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
02/01 Gotico//Ciutadella/ Evenia/Rossello 4* με πρωινό € 745 €145 €890 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
Αναχώρηση Ξενοδοχείο Διατροφή Τιμή Φόροι Τελική Τιμή
23/12 Gotico//Ciutadella/ Evenia/Rossello 4* με πρωινό € 795 €145 €940 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
30/12 Gotico//Ciutadella/ Evenia/Rossello 4* με πρωινό € 895 €145 €1040 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
02/01 Gotico//Ciutadella/ Evenia/Rossello 4* με πρωινό € 845 €145 €990 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ