Η.Π.Α

Νέα Υόρκη "Ταξιδέψτε σαν New Yorkers"

7 ημέρες ( 6 νύχτες )
από 1095€ / άτομο
(με Φόρους 1515€ / άτομο)
Κάνε Κράτηση για 48 ώρες Δωρεάν

Wildlife

ΟΜΑΔΙΚΑ Αεροπορική Αναχώρηση: 25/10 , 30/10 , 05/11 , 10/11 , 15/11 , 05/12 , 10/12 , 15/12 , 31/12 από Αθήνα

Περιγραφή Ταξιδιού

Ή αλλιώς το «Μεγάλο Μήλο». Γρήγοροι ρυθμοί του οικονομικού κέντρου αποσυμπιέζονται στην ηρεμία του Central Park. Πολυτελής βιτρίνες της 5η λεωφόρου, εναρμονίζονται με τις λαϊκές γειτονιές της Κινέζικης & Ιταλικής συνοικίας. Ιστορικά μουσεία όπως το Metropolitan & MOMA ανταγωνίζονται τις διάσημες γκαλερί με έργα τέχνης του Chelsea. Μουσικές παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ, συμπληρώνονται από διάσημες ερμηνείες μουσικών της Τζαζ ή με αγγελικές φωνές σε λειτουργίες Γκόσπελ… Η βαριά ατμόσφαιρα του «Σημείου Μηδέν», αναπτερώνεται κάνοντας βαρκάδα & χαλαρώνοντας στην ηρεμία του Κεντρικού Πάρκου. Άπειρες επιλογές για αγορές σε κοντινά ή μακρινά πολυκαταστήματα, δίνουν τη σκυτάλη για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις στην έδρα της Δημοκρατίας Ουάσιγκτον, τη Φιλαδέλφεια, τους καταρράκτες Νιαγάρα ή στα νησάκια Ellis & Liberty. Λαχταριστά χοτ ντογκ του East Village, ανταγωνίζονται τα χάμπουργκερ της Times Square, τις πίτσες στην ιταλική συνοικία ή τα ασιατικά πιάτα στην κινέζικη – κορεάτικη συνοικία. Και η απαράμιλλη ομορφιά της φωταγωγημένης – ζωντανής πόλης, προτάσσει βραδινές εξορμήσεις σε διάσημα μπαρ του East Village και όλα αυτά πάνω σε ένα νησί.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Alitalia (μέσω ενδιάμεσου σταθμού και με μία κύρια αποσκευή κατ' άτομο).

  • Διαμονή: Επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*sup ή 4*sup.

  • Μεταφορές: Από/προς το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, με άλλους πελάτες .

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Αγγλόφωνη ξενάγηση πόλης (μαζί με άλλους πελάτες), με πολυτελή πούλμαν.

  • Ψυχαγωγία: Βόλτα στον ποταμό Χάντσον μέχρι το νησί Στέιτεν, & ενοικίαση ποδηλάτων για μία υπέροχη βόλτα στο Σέντραλ Παρκ.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α.

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

  • Αχθοφορικά.

  • Φιλοδωρήματα.

  • Βίζα εισόδου: Κόστος έκδοσης ESTA για την είσοδό σας στις ΗΠΑ (περίπου 25€) .

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

  • Τοπικοί δημοτικοί, φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1 Πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη & Πανοραμική θέα του Μανχάταν!

Αναχώρηση για τη Νέα Υόρκη. Άφιξη την ίδια ημέρα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας στο κέντρο του Μανχάταν.
Κάντε μία πρώτη γνωριμία της περιοχής και απολαύστε την θέα της πόλης από ψηλά την ώρα της δύσης από το “Top of the Rock” στο Ροκφέλερ. Η θέα είναι μοναδική από τοn 70ό όροφο του ουρανοξύστη…έχοντας το προνόμιο να φωτογραφηθείτε μαζί με το κοντινό empire state building , που σιγά σιγά στο τέλος της ημέρας αρχίζει να φωταγωγείται. Όλο το Μανχάταν ξεδιπλώνεται μπροστά σας και έτσι θα μπορείτε να δείτε και μόνοι σας που βρίσκεστε σε σχέση  με τα αξιοθέατα της πόλης.
Για οικονομική λύση φαγητού, προτείνουμε το Κινεζο-Κορεάτικο εστιατόριο Food Gallery 32 απέναντι από το ξενοδοχείο σας.

Ημέρα 2 Ξενάγηση πόλης

Η αγγλόφωνη ξενάγηση της πόλης με πούλμαν από γυάλινη οροφή, θα ξεκινήσει στις 09.00 από την Τimes Square, έχοντας πρώτη στάση στο Central Park & 72 δρόμους. Εκεί θα μάθουμε για τη Ντακότα, το ιστορικό σπίτι του 1800, που φιλοξένησε κατά καιρούς μεγάλες προσωπικότητες, όπως και τον Τζον Λένον. Θα ακολουθήσει μία σύντομη περιήγηση στο Central Pak για να δούμε από κοντά το μωσαϊκό Imagine, αφιερωμένο στον Τζον Λένον. Θα συνεχίσουμε με πορεία προς το διάσημο ξενοδοχείο Plaza & τον ζωολογικό κήπο του Κεντρικού κήπου, για να φτάσουμε στο Rockefeller Center, με θέα τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου και γνωστό για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και παγοδρόμιο που στήνετε την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, αλλά και την εκπομπή του NBC “Today Show”. Επόμενη στάση θα είναι στη πλατεία Μάντισον, γνώριμο σημείο από ταινίες που έχουν γυριστεί εδώ , μιας και έχει καλή θέα προς το Empire State building, Flatiron Building, Metropolitan life tower κ.ά. Η περιοδεία συνεχίζεται με μια διαδρομή σε μερικές από τις εμβληματικές γειτονιές της Νέας Υόρκης, όπως το Γκρίνουιτς Βίλατζ, το Σόχο, Τσάιναταουν αλλά και την επιχειρηματική περιοχή της Wall Street, με γνώριμο το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Federal Hall (η τοποθεσία του πρώτου Καπιτωλίου των ΗΠΑ), η εκκλησία της Αγίας Τριάδος και το διάσημο γλυπτό Charging Bull (το σύμβολο οικονομικής ευημερίας της Wall Street).  Τέταρτη στάση θα έχουμε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, για να επισκεφθούμε το Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου. (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται στη τιμή). Όσοι δεν θέλουν να το επισκεφθούν, μπορούν να περπατήσουν στο χώρο του Μνημείου, στους καταρράκτες του “Reflecting Absence”, (στα ίχνη του σημείου όπου βρίσκονταν οι αρχικοί δίδυμοι πύργοι) και να δουν το δέντρο Survivor που στάθηκε απέναντι στην καταστροφή της 11ης Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί στάση (γύρω στις 13.00) για ένα γρήγορο γεύμα στην αγορά της Fulton 55 (δεν περιλαμβάνεται το γεύμα). Τέλος θα επιβιβαστούμε σε πλοίο, με κατεύθυνση το νησί Staten για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα της διαδρομής προς το Μανχάταν & Μπρούκλιν. Επιστροφή στο ίδιο σημείο και τερματικός σταθμός το σημείο εκκίνησης. Προβλεπόμενη ώρα επιστροφής 15:00.
Μετά το τέλος της ξενάγησης, μπορείτε προαιρετικά να επισκεφθείτε τα νησάκια Λίμπερτι & Έλλις…για να δείτε από κοντά το Άγαλμα της Ελευθερίας και το σημείο που συγκεντρώνονταν όλοι οι μετανάστες που αναζητούσαν πριν από χρόνια μια καλύτερη τύχη! Το κόστος ενδεικτικά είναι περίπου στα 20 ευρώ μαζί με την επίσκεψη στο στέμμα του αγάλματος της Ελευθερίας και την αγγλόφωνη μικροφωνική ξενάγηση. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε προαιρετικά ένα ολόκληρο κοτόπουλο για 2 άτομα στην πιατέλα με φυσικό πουρέ στο κοντινό σας εστιατόριο Petit Poulet, στο πλάι του ξενοδοχείου Radisson Martinique.

Ημέρα 3 Βόλτα στο Σέντραλ Πάρκ-βόλτα με ποδήλατο

Περίπατος στο Σέντραλ Παρκ
Σας εξασφαλίσαμε ποδήλατο για να κάνετε βόλτα εντός του πάρκου (μεγαλύτερο σε έκταση και από το Πριγκιπάτο του Μονακό). Χαλαρώστε όπως οι Νεοϋορκέζοι και κάντε τον περίπατό σας με το ποδήλατο. Αξίζει να επισκεφθείτε τη μικρογραφία του κάστρου Μπελβεντέρε…να περπατήσετε πάνω στα όμορφα γεφυράκια που συνδέουν τις λίμνες και να ξεκουραστείτε πίνοντας ένα ρόφημα σε ένα από τα καφέ του πάρκου. Αξίζει αν είναι Κυριακή να δείτε τον διαγωνισμό μικρών τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων σκαφών από τους μικρούς σε μία από τις λίμνες της περιοχής ή να σκετάρετε πάνω στο παγοδρόμιο κατά τους χειμερινούς μήνες. Αξίζει από το Σέντραλ Παρκ να επισκεφθείτε και το διάσημο μουσείο Μοντέρνας τέχνης (ΜΟΜΑ).
Προσπαθήστε από το πρωί να εκδώσετε οικονομικά εισιτήρια για ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ, από το Ticket house στην πλατεία Times Square. Εκτός των γνωστών παραστάσεων «Φάντασμα της όπερας», «Lion King», «Les Miserables», «Cats» μην ξεχάσετε να δείτε την δημοφιλέστερη αυτή την εποχή παραστάσεις βραβευμένες με Τόνυ «Kinky Boots» & «Once». Το βράδυ θα μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ζουμερό παραδοσιακό χάμπουργκερ με φρέσκιες πατάτες στο The Counter, πάνω στην broadway & 41 δρόμους.

Ημέρα 4 Ημέρα ελεύθερη για περπάτημα “New Yorker’s style”

Εάν μία από τις ημέρες παραμονής σας είναι Κυριακή αξίζει να παρακολουθήσετε στις 09.00 το πρωί μία μοναδική λειτουργία Γκόσπελ στο Μπρούκλιν στο μεγάλο εκκλησιαστικό αμφιθέατρο The Brooklyn Tabernacle (17 smith street). Μπορείτε να πάρετε την κόκκινη γραμμή 2 και να κατέβετε στην στάση metro Hoyt Str. Η εμπειρία είναι μοναδική.
Από εκεί μπορείτε με τα πόδια να περπατήσετε πάνω στην διάσημη Brooklyn Bridge, έχοντας θέα το Μανχάταν και έτσι να βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες. Τέλος στο τέλος της γέφυρας και αριστερά κάτω αξίζει να επισκεφθείτε την αποβάθρα  Νο 17 και να δοκιμάσετε θαλασσινά πιάτα στα εστιατόρια της με όμορφη θέα στις γέφυρες Μπρούκλιν & Μανχάταν. Για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε ένα από τα μπαράκια της East Village.

Ημέρα 5 Ώρα για αγορές ή κάποια εκδρομή στην Ουάσιγκτον ή Φιλαδέλφεια ή Καταρράκτες Νιαγάρα

Ημέρα για ψώνια η σημερινή, μπορείτε να επισκεφθείτε τα διάσημα outlets Jersey Gardens-γνωστό για τις προνομιακές του τιμές σε ρούχα  (1/2 ώρα από το Μανχάταν, με εύκολη πρόσβαση με το λεωφορείο) ή στο Woodbury common premium outlet-γνωστό για τις καλύτερες τιμές του σε επώνυμα προϊόντα  (1 ώρα περίπου από το Μανχάταν-μετάβαση με ειδικά εκδρομικά λεωφορεία). Επίσης σε όλη την 5η λεωφόρο μπορείτε να βρείτε πολλά καταστήματα και πολυκαταστήματα για ότι θελήσετε ή να επισκεφθείτε το πολύ κοντινό σας Macy’s, που θεωρείτε το μεγαλύτερο στο είδος του πολυκατάστημα του κόσμο…στο κέντρο της πόλης. Αξίζει να δοκιμάσετε κάποια από τα πιάτα που θα βρείτε εντός των πολυκαταστημάτων.
Για όσους δεν ενδιαφέρονται να δαπανήσουν χρόνο και χρήμα σε αγορές, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από μία ολοήμερη εκδρομή Στην Ουάσιγκτον & Φιλαδέλφεια ή Βοστόνη ή στου καταρράκτες Νιαγάρα (από τη πλευρά των ΗΠΑ).

Ημέρα 6 Νέα Υόρκη (ελεύθερη ημέρα)

Ημέρα ελεύθερη, μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Ημέρα 7 Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Τιμές ανά άτομο

Για περισσότερες επιλογές και πληροφορίες καλέστε 210 9618889 ή στείλτε μας μήνυμα εδώ