Σερβία

Βελιγράδι Νόβι Σαντ

5 Ημέρες

από 495€
Κάνε Κράτηση για 48 ώρες Δωρεάν

Wildlife

ΟΜΑΔΙΚΑ Αεροπορική Αναχώρηση: από Αθήνα

Περιγραφή Ταξιδιού

Ταξίδι στη συναρπαστική πόλη με το βαρύ παρελθόν που καλπάζει στο μέλλον απολαμβάνοντας -όσο τίποτα- το παρόν! Μποέμ συνοικίες, γραφικά ταβερνάκια, κομψά καφέ, σύγχρονα καταστήματα σε συνδυασμό με μια πλούσια ιστορία συνθέτουν το γοητευτικό προφίλ μιας πόλης που διακρίνεται για τη ζωντάνια και την ξεχωριστή της αύρα. Στο Cosmorama αγαπάμε αυτή την αντισυμβατική γειτονιά των Βαλκανίων που εξελίσσεται σε μια από τις πιο ανερχόμενες πόλεις της Ευρώπης και που παρά το βαρύ παρελθόν της, ζει στο παρόν και επενδύει στο μέλλον. Ορθόδοξοι ναοί και ιστορικά μοναστήρια από τη μία, κομψά καταστήματα, καφέ και μπαρ από την άλλη δίνουν τον παλμό σε ένα ταξίδι που συνδυάζει το παλιό και το νέο -αναγεννημένο από τις στάχτες του και λαμπερό όσο ποτέ – πρόσωπο της πόλης του Βελιγραδίου. Την ίδια στιγμή, το πληθωρικό Νόβι Σάντ και το φιλόξενο Σρέμκι Κάρλοβτσι μας περιμένουν κι αυτά να τα ανακαλύψουμε μέσα από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα γεμάτο εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις! Πάμε λοιπόν!

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με Air Serbia & Aegean Airlines: Αθήνα – Βελιγράδι – Αθήνα.

 • Διαμονή: Στο κεντρικό ξενοδοχείο ROYAL INN 4*s ή παρόμοιο.

 • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο.

 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Στο μουσείο του Τίτο & τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκτάν.

 • Άλλο: Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι.

 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Εμπειρότατος τοπικός συνοδός ξεναγός του ταξιδιού.

 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 • Τέλη εισόδων: Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται ανωτέρω.

 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1 Αθήνα - Βελιγράδι

Αναχώρηση για τη βασίλισσα της Σερβίας

Σπάνια μια πόλη που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέλλον συγκεντρώνει τόσο ενδιαφέρον για το παρελθόν της. Όμως, το Βελιγράδι για το οποίο αναχωρούμε σήμερα ξεδιπλώνεται στον ταξιδιώτη μέσα από τις ίδιες τις αντιθέσεις που το κάνουν συναρπαστικό! Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Αρτ νουβό αριστουργήματα, οθωμανικά λείψανα και απομεινάρια της σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής συνυπάρχουν με τη μοντέρνα αισθητική που η πόλη φαίνεται να αποκτά τα τελευταία χρόνια.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο για εγκατάσταση στα δωμάτια. Το απόγευμά μας είναι  ελεύθερο για να ζήσουμε με την καθοδήγηση του συνοδού μας, τους παλμούς που μας προσφέρει απλόχερα το νυχτερινό Βελιγράδι με τις αναρίθμητες επιλογές για να το γνωρίσουμε.

Ημέρα 2 Βελιγράδι

Η Λευκή Πόλη των Βαλκανίων

 Η περιπατητική μας ξενάγηση θα ξεκινήσει με τη βασική αρτηρία της πόλης, τον γνωστό πεζόδρομο Κνέζ Μιχαήλοβα να μας μυεί στην hip εικόνα της πόλης με τα ιστορικά κτίρια του 19ου αι., τα μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά, τα κομψά καφέ και εστιατόρια.
Αφού δούμε τη Μητρόπολη θα προχωρήσουμε μέχρι το σήμα κατατεθέν του Βελιγραδίου: Χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Από μακριά ο Πύργος Νεμπόισα, πάλαι ποτέ οχυρό στην άμυνα της πόλης ενάντια στους Τούρκους, υψώνεται στο βλέμμα ατρόμητος (αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομά του).

Ημέρα 3 Βελιγράδι

Το τάγμα του Φοίνικα: Παλιό και νέο Βελιγράδι, αναγεννημένο από τις στάχτες του

Η σημερινή μας πανοραμική ξενάγηση αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στον ποταμό Σάβα που χωρίζει την παλιά με τη νέα πόλη θα μας βγάλει στο μοντέρνο Βελιγράδι. Εδώ τις επάλξεις δίνουν ξανά τα εμπορικά καταστήματα, τα σύγχρονα καφέ κι οι καλλιτέχνες του δρόμου. Για να επιστρέψουμε στην παλιά πόλη διανύουμε τη νέα γέφυρα Άντα και ύστερα το πάρκο Τόπσιντερ. Η διαδρομή θα μας βγάλει στην πιο αριστοκρατική περιοχή του Βελιγραδίου. Εδώ θα επισκεφτούμε το μαυσωλείο του Τίτο, ενώ στη συνέχεια θα δούμε το Ναό του Αγίου Σάββα, από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο, την πλατεία Σλάβια, αλλά και ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο με βομβαρδισμένα κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς να υπενθυμίζει τη βιαιότητα του πολέμου. Το κτίριο της Κυβέρνησης, η Βουλή, το Δημαρχείο και η Πλατεία της Δημοκρατίας ολοκληρώνουν την ξενάγησή μας στην πόλη.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στην διάθεση σας.

Ημέρα 4 Βελιγράδι (Μοναστήρι Χόποβο, Σρέμσκι Κάρλοβτσι, Νόβι Σαντ)

Ιστορικά μοναστήρια, ένδοξα κτίρια, κρασί και δείπνο με ντόπιες σπεσιαλιτέ. Αυτή είναι η αυθεντική Σερβία που θα γευτούμε σήμερα!

 Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στη Βόρεια Σερβία.
Διασχίζοντας την απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας θα επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά που υπάρχουν στην περιοχή Φρούσκα Γκόρα.
Ακολουθεί η πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παλιό Πατριαρχείο, τη Θεολογική Σχολή, το πρώτο σέρβικο γυμνάσιο και άλλα εξαιρετικά δείγματα ιστορικής αρχιτεκτονικής.
Όμως την παράσταση της μέρας κλέβει αναμφισβήτητα η επίσκεψή μας σε τοπικό οινοποιείο στο Νόβι Σαντ στο οποίο θα δοκιμάσουμε ποικιλίες κρασιών και μέλι. Χτισμένο στις όχθες του Δούναβη, το Νόβι Σαντ εξυπηρετούσε στις εμπορικές συναλλαγές ως ενδιάμεση στάση. Το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας μας δίνουν ένα πλούσιο δείγμα γραφής  της δεύτερη μεγαλύτερης πόλης της Σερβίας.
Το απόγευμα επιστρέφουμε ξανά στο Βελιγράδι. Η πρόταση μας για το βράδυ (έξοδα ατομικά) είναι δείπνο με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής δείπνο στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια  που φημίζεται για τις γραφικές ταβέρνες, τη ρακή και φυσικά, για την εξαιρετική κουζίνα με τις υπέροχες σπεσιαλιτέ.

Ημέρα 5 Βελιγράδι – Αθήνα

Λίγο Βελιγράδι ακόμα

Στην αποφώνηση του ταξιδιού μας, οι λιγοστές ελεύθερες ώρες παραμονής στο Βελιγράδι είναι ό,τι πρέπει για ψώνια και αναμνηστικά τελευταίας στιγμής, αλλά και για να αφουγκραστούμε λίγο ακόμα την πολύπαθη μεν, πανέμορφη δε, πόλη που πιστεύουμε ακράδαντα πως ως αυτή τη στιγμή θα σας έχει κερδίσει με τη ζωντάνια και την πληθωρική προσωπικότητά της!
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
 • Προαιρετικά δείπνο με μεταφορά σε τοπικό εστιατόριο στη γραφική περιοχή της Σκαντάρλια με φολκλορικό πρόγραμμα: 50€

Τιμοκατάλογος

Αναχώρηση από Αθήνα
Αναχώρηση Ξενοδοχείο Διατροφή Τιμή Φόροι Τελική Τιμή
22/12 ROYAL INN 4*s ή παρόμοιο. με πρωινό € 495 €220 €715 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
23/12 ROYAL INN 4*s ή παρόμοιο. με πρωινό € 495 €220 €715 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
29/12 ROYAL INN 4*s ή παρόμοιο. με πρωινό € 575 €220 €795 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
30/12 ROYAL INN 4*s ή παρόμοιο. με πρωινό € 575 €220 €795 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
02/01 ROYAL INN 4*s ή παρόμοιο. με πρωινό € 495 €220 €715 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ