Τσεχία

Ατμοσφαιρική Πράγα #2

4 Ημέρες

από 490€
Κάνε Κράτηση για 48 ώρες Δωρεάν

Wildlife

ΟΜΑΔΙΚΑ Αεροπορική Αναχώρηση: από Αθήνα

Περιγραφή Ταξιδιού

Το φανταστικό ταξίδι που σας ταξιδεύει σε μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις της Ευρώπης! Εκεί, που το παραμυθένιο τοπίο της Πράγας συναντά τα μαγικά τοπία της χώρας! Με περιηγήσεις στη παραμυθένια Καστρούπολη, τη γραφική λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ και πρόταση για μία εξαίσια εκδρομή στη μεσαιωνικής ομορφιάς, Δρέσδη που τελειοποιούν αυτό το γιορτινό αυτό ταξίδι!

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις Αθήνα – Πράγα – Αθήνα, με ναυλωμένες πτήσεις της SkyExpress.

  • Διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία 4*& 5*, της επιλογής σας.

  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.

  • Δώρο η εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ.

  • Ξενάγηση στη Καστρούπολη με ελληνόφωνο ξεναγό.

  • Ξενάγηση παλιάς πόλης.

  • Μετακινήσεις, εκδρομές ,περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν.

  • Έμπειρο Αρχηγό / Συνοδό του γραφείου μας.

  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

  • Μία βαλίτσα 20kg.

  • Μια χειραποσκευή 8kg.

  • Φ.Π.Α.

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (225€).

  • Προαιρετική εκδρομή στη Γερμανική Δρέσδη (για προ-κράτηση 65 € κατ’ άτομο / κανονική τιμή 75 € κατ’ άτομο)

  • Δημοτικοί φόροι 2 ευρώ ανά διανυκτέρευση το άτομο .(πληρωτέα στα ξενοδοχεία )

  • Προαιρετική κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα.

  • Είσοδοι σε μουσεία, ανακτόρων, και γενικά όπου απαιτείται

  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1 ΑΘΗΝΑ - ΠΡΑΓΑ (Καλώς ήρθατε στη Πράγα – Ξενάγηση πόλεως

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη και αφού μας παραλάβει ο αρχηγός και ξεναγός μας θα μεταβούμε με πούλμαν στο κέντρο της πόλης  για να ξεκινήσουμε την περιπατητή ξενάγηση, στα κυριότερα αξιοθέατα της Παλιάς Πόλης  (Staré Mesto) όπου θα δούμε τη μεγάλη Πλατεία με το άγαλμα του Γιαν Χους και γύρω της το Παλαιό Δημαρχείο, το Αστρονομικό Ρολόι 600 ετών με τη χαρακτηριστική τελετουργία ανά μία ώρα  ,τον Πύργο της Πυρίτιδας και το παρεκκλήσι της Βηθλεέμ . Χαθείτε στη μοναδικά διατηρημένη μεσαιωνική οικιστική έκταση της Παλιάς Πόλης .Χρόνος ελεύθερος για shopping σε πολυκαταστήματα και μπουτίκ  . Τακτοποίηση στα δωμάτια. Για το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήστε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου.

Ημέρα 2 ΠΡΑΓΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το Κάστρο της Πράγας που βρίσκεται στη συνοικία Χρατσάνι και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου και η αρχαιότερη έδρα των Τσέχων Βασιλέων. Σήμερα είναι η έδρα του προέδρου της Δημοκρατίας, ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης και του κράτους. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Βίττου, το πνευματικό σύμβολο των Τσέχων και το πιο χαρακτηριστικό ορόσημο του Κάστρου. Επίσης θα δούμε τη Βασιλική του Αγίου Γεωργίου και τη βιβλιοθήκη του Στάχοβ. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο χρυσό δρομάκι ή δρόμο των Αλχημιστών με ιστορικά σπίτια που εκθέτουν μεσαιωνικές πανοπλίες και πωλούν τουριστικά σουβενίρ. Επίσης στην πύλη του κάστρου κάθε ώρα συγκεντρώνεται κόσμος για να δει την αλλαγή της φρουράς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3 ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Πρωινό και ακολουθεί  ολοήμερη εκδρομή στην όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβυ Βάρυ, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Η ξενάγηση μας γίνεται με τα πόδια και διαρκεί περίπου μία ώρα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και τη Ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. Μετά τη ξενάγηση ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τη βόλτα σας κατά μήκος του ποταμού ή για ψώνια (πηγή των κρυστάλλων της Βοημίας) και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4 ΠΡΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα σε κάποιο από τα καφέ της πόλης ή να κάνετε την βόλτα σας στους εμπορικούς της δρόμους και να απολαύσετε την πλατεία της Πράγας, όπου θα βρείτε γραφικές στοές και ιστορικά κτίρια. Μπείτε και σεις μέσα στο πλήθος για να παρακολουθήσετε το Αστρονομικό ρολόι και τα ξεχωριστά του χτυπήματα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Τιμοκατάλογος

Αναχώρηση από Αθήνα
Αναχώρηση Ξενοδοχείο Διατροφή Τιμή Φόροι Τελική Τιμή
27/12 Clarion Congress 4* με πρωινό € 490 €225 €715 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
27/12 EA Ramada Prague 4* με πρωινό € 570 €225 €795 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
27/12 MARIOTT 5* με πρωινό € 605 €225 €830 ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ

Σημειώσεις

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. Στην αναχώρηση 27-30/12 η ξενάγηση στην Παλιά Πόλη & στην Καστρούπολη θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα (2η ημέρα προγράμματος) χωρίς καμία παράληψη . Στις προαιρετικές εκδρομές απαιτείται συμμετοχή 25 ατόμων για την πραγματοποίηση τους. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out Στη τελευταία πτήση 3/1 η επιστροφή γίνεται από το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα με οδική μετακίνηση από Πράγα . Σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας δεδομένων τα στοιχεία των ταξιδιωτών καθώς και η αρτιότητα των εγγράφων τους σε σχέση με τα πρωτόκολλα αποτελούν προσωπική μέριμνα SKY EXPRESS 4ήμερο 27-30/12 Αθήνα – Πράγα GQ 2026 19:30-21:10 Πράγα – Αθήνα GQ 2029 17:40-20:10 SKY EXPRESS & AIR EXPLORE 30/12 -03/01 Αθήνα – Πράγα GQ 2028 15:00-16:40 Μπρατισλάβα–Αθήνα 23:30-03:00